top of page

Bilyd på hjertet: utredning av Risk

Oppdatert: 18. feb. 2019

Den 05.03.18 var vi på årlig vaksinering av Risk hos Brumunddal Dyreklinikk. Veterinæren vår oppdaget da en bilyd. I dag var vi på Vet Sentrum ved Hamar for å ta ultralyd på hjertet.

📷

På Vet Sentrum var det veterinær Anne Øverby Øvergaard som undersøkte Risk. Først ble blodtrykket målt og generell helsesjekk. Gikk så inn for å ta ultralyd, Risk var veldig medgjørlig, men litt lei etterhvert som er forståelig. 

📷

// Risk hadde som vanlig med seg Dany som støtte //

Funnene som ble gjort kort fortalt er: En bilyd, grad 4/6. Hjertemuskatluren er forrykket i mildgrad. Turbulent flow i aorta, aortaklaffene så fine ut. ASD, VSD og PDA: negativ. 

Konklusjonen til veterinæren: Hypertrofi av IVS og LVW, sekundært til overdosering av thyroxin eller HCM.

Diagnose: Hypertrofi av venstre hjertekammer.

Behandling: I samråd med faste veterinæren vår fra Brumunddal Dyreklinikk skal Risk nå medisineres annen hver dag i 3. mnd før ny blodprøve for å se hvordan stoffskiftet er.

Risk har en veldig sjelden diagnose, lavt stoffskifte. Trykk HER hvis du vil lese mer om lavt stoffskifte hos Risk.


Oppdatering: Tok avgjørelsen å følge rådet til hjertespesialist i stedet for det vår daværende veterinær, og kuttet medisiner. Fikk etter en stund en ny og helt utenforstående veterinær til å lytte på han og bilyden er vekk. Risk er nå friskmeldt!

bottom of page