top of page

Spørsmål og svar - lavt stoffskifte

Mange som har spørsmål rundt Risk og hans diagnose (hypotyreose/lavtstoffskifte) så her kommer noen svar.

📷

SPØRSMÅLENE FOLK HAR SPURT:

- Hvordan ble det oppdaget? Oppdretter oppdaget at han var mye mindre enn de andre i kullet, var mindre aktiv og mistenkte at han var dverg. Hos dyrlegen kom det frem at han ikke var dverg, men hadde rett og slett lavt stoffskifte. Han startet medisinering ved 7,5 alder.

- Hvor ofte er han hos dyrlege? I starten var han hos veterinær 1 gang i måneden for å ta kontrollblodprøve. Når han stabiliserte seg vektmessing ble det ca. hver 8 uke. Mens nå som han er ferdig med verste vekstperioden så holder det med en gang i halvåret.

Er dere sikre på at han har lavt stoffskifte og ikke bare var litt treig i utvikling? I senere tid har vi og vår nye veterinær sjekket om diagnosen stemte. Rett og slett fordi medfødt lavt stoffskifte er svært uvanlig hos katt. Det er ingen tabeller eller noe fastsatte tall hvor grensen for lavt stoffskifte går hos katt. Igjen, bare fordi det er ingen vanlig medfødt sykdom. Vi prøvde da 2 uker med annenhver dag med medisiner. Deretter 2 uker helt uten medisiner, så tok vi blodprøver. Stoffskifte hans gikk da litt ned, og vi måtte starte opp igjen på medisiner. Nedtrapping av medisiner ble gjort i samråd med veterinær og veterinær høyskolen.

OPPDATERING 14.03.18 - Etter hjerte ultralyd så har vi nå i samråd med veterinær trappet ned igjen. 1/4 tablett annen hver dag i 3 mnd. så ta nye blodprøver. Vi krysser fingrene. Trykk HER for å lese om ultralyden av hjertet.

- Dekker forsikringen det? Ja og nei. Ja, hvis det hadde blitt tegnet forsikring allerede ved 6 ukers alder. Han var selvfølgelig forsikret av avls-forsikringen fra oppdrettet han kom i fra. Nå, hos oss dekker ikke forsikringen noe ift. lavt stoffskifte. Likevel er ikke dette en stor utgift.

- Får han medisiner og hvor ofte? Risk får medisiner hver morgen. Da får han 1/4 tablett som heter "Forthyron vet 200 mikrog". Dette er en tablett som er laget for hunder.

OPPDATERING 14.03.18 - Etter hjerte ultralyd så har vi nå i samråd med veterinær trappet ned igjen. 1/4 tablett annen hver dag i 3 mnd. så ta nye blodprøver. Vi krysser fingrene. 

- Er medisinene dyre? De koster 400,- og ved den doseringen han har nå så har han av en boks i nesten 3 år 😂 Så ikke dyre i det hele tatt!

- Hva er forskjellen på han og en frisk katt? Ingenting fysisk eller psykisk. Han får 1/4 tabelett hver morgen, og er hos dyrlegen å tar blodprøver innimellom.

Er det noen andre spørsmål er det bare å spørre! 😊

bottom of page